vineri, 15 ianuarie 2010

Brother Bear




Alerg prin padure. Liniste. Ma opresc. Un fosnet scurt. O tufa se misca. Il vad, ... e mare, imens, si brun ... Ursul brun. Ragetul sau ma infioara. Ii vad coltii de 10 cm cum fac o panza de saliva cu buza de jos. Se repede la mine. Incep sa alerg, tare, foarte tare, si mai tare, nu cumva sa ma prinda si sa ma taxeze. Il simt in spate cum se apropie. Omul alearga cu cel mult 30 km / ora, aia buni, ursul, cu 60 km / ora. Incep sa ma infierbant. Crengile ma lovesc peste fata, dar nu simt decat o atingere stanjenitoare. Imi este foarte cald, dar o caldura care ma usuca. Imi simt pielea incinsa, fara pic de transpiratie. Simt ca am ajuns la 100 de grade Celsius.
Si atunci ... lovitura. Cinci ghiare imi incing pielea pe spinare, rupandu-mi muschii in jos spre sale. Nu ma ustura, nu ma doare, dar ma despica complet. Si cele 100 de grade, devin 500. Si ard.
Deschid ochii. Simt cum ma racesc usor, pana ce, pe pielea mea ramane doar o amintire. Perna este racoroasa pe fata mea si aerul foarte usor umed imi iriga plamanii. Eate spre dimineata dar soarele abia reuseste sa trimita o raza timida peste muntele din spatele geamului.

***

Cred ca cele mai fioroase animale de pe planeta sunt ursul pe uscat si rechinul in apa.
Eu visez acest vis foarte des si senzatia de fierbinteala este cat se poate de reala si intensa. De ce ? Nu stiu.
Voi afla?
Si mor ???

...

3 comentarii:

Aquamarine spunea...

...nu e un cosmar?! mi se pare usor infricosator! ce simbolizeaza acest animal?...forta, salbaticie, frumusete...

dream catcher spunea...

Nu e un cosmar. Nu imi este frica, senzatia este mai mult a unui spectator care asista dinauntrul meu.
Cred ca cel mai bine pot sa spun ca este senzatia de luciditate pe care o ai atunci cand ai un accident de masina (have been there) sau ceva asemanator. Nu ma trezesc tipand, cat doar deschid ochii linistit si incep sa ma racesc. De fapt dupa senzatia asta alerg, este superba.

Aquamarine spunea...

:)